Usain Bolt, Michael Frater, Asafa Powell och Nesta Carter vann OS-stafetten 2008 på nytt världsrekord och kunde fira dubbelt. Foto: Bildbyrån.

I dag kan Bolt få tillbaka OS-guld

Uppdaterad
Publicerad

I dag kan Usain Bolt och hans stafettkamrater från OS i Peking 2008 få tillbaka guldet som man tvingats lämna tillbaka efter en dopningsaffär.

Usain Bolt ledde Jamaica till OS-guldet på 4x100 m i Peking 2008. Nesta Carter åkte långt senare fast för dopning efter att prover omtestats. Övriga i laget var Asafa Powell och Michael Frater.

Jamaica diskades och lämnade i januari 2017 tillbaka sina medaljer. Nesta Carter överklagade till skiljedomstolen Cas och i dag kommer utslaget, enligt sajten Inside The Games.

Bolt i Norge och spelar fotboll

– Det är fruktansvärt eftersom jag jobbat så hårt under flera år och samlat på mig guldmedaljer och jobbat hårt för att bli en mästare, sade Bolt då fallet blev känt till The Guardian.

Jamaicanen är nu i norska Drammen utanför Oslo och spelar fotboll med Strömsgodset, något som blivit en stor snackis i fotbollsvärlden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.