Henrik Ingebrigtsen var klart bäst på Bislett i Oslo. Foto: Bildbyrån

Ingebrigtsen: ”Covid-19-situationen har varit en gåva”

Uppdaterad
Publicerad

Norrmannen Henrik Ingebrigtsen satte världsårsbästa på 5000 meter då han vann på Bislett i Oslo på måndagskvällen. Efter att ha sprungit på fina 13.19,65 tackade han coronapandemin för sin fina form.

– Hela covid-19-situationen har varit en gåva för mig, säger han till NRK.

Henrik Ingebrigtsen, som med sina 29 år är den äldsta av Ingebrigtsen-bröderna, menar att han inte skulle ha varit redo för att leverera i säsongens första lopp om det hade blivit en vanlig säsong.

– Då jag såg vartåt det gick blev jag lite lättad. Jag visste att jag inte riktigt var där jag ville vara och jag hade inte gjort all den träning jag ville ha gjort. Det är mycket bättre att komma in i en säsong med den träning du vill, säger han till NRK.

Att OS i Tokyo har flyttats till 2021 tror han också att gynnar honom.

– Jag kanske är lite mer optimistisk nu. Om jag kan få kontinuitet i träningen på hemmaplan så har jag en hundraprocentig tro på att jag ska hålla en nivå som gör att jag kan slåss om medaljer där, säger Ingebrigtsen.

KLIPP: Här klarar Johaug VM-kvalgränsen och skriker ut sin glädje

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.