Isabellah Andersson bröt maratontävlingen i Rotterdam Foto: Bildbyrån

Isabellah Andersson bröt – borta från OS

Publicerad

Isabellah Andersson fick bryta maratonloppet i Rotterdam, vilket var hennes sista chans för att knipa en OS-biljett. ”Nu har tåget gått”, säger hennes tränare Lars Andersson till SVT Sport.

Isabellah Andersson hade 1.13.36 efter halva loppet, och OS-kvalgränsen på 2.28 var därmed inom räckhåll för svenskan. Men kort efter det tvingades hon bryta.

– Det kändes inte så bra i benen för henne, och banan passade bra för att bryta precis vid halva sträckan, säger Lars Andersson.

Isabellah Andersson kommer inte ge fler försök på OS.

– Det får vara. Det är inte lätt att bara ställa sig på startlinjen och köra, säger Lars Andersson.

– Tåget har gått, säger han.

Seger till Kenya i herrklassen

Täten började på världsrekordtempo första kilometrarna, men drog ner på takten kort efter. Med tre kilometer kvar ryckte Marius Kipserem, Kenya, och Solomon Deksise, etiopiern som gjorde debut i Rotterdam, loss och gjorde upp om segern.

Kipserem var starkast och tog hem segern på tiden 2.06.10, knappt två minuter från Duncan Kibets banrekord 2009 och drygt tre minuter från världsrekordet (2.02.57).

På damsidan vann Haylay Gebreslasea på 2.26.15, åtta minuter från banrekordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer