Smedernas Michael Jepsen Jensen. Foto: Henrik Montgomery/TT

Smederna vann mot Lejonen efter rysare

Uppdaterad
Publicerad

Det var rysligt jämnt på Eskilstuna Motorstadion.

Men till sist var det Smederna som segrade mot Lejonen med 48-42 efter att ha ryckt ifrån i de avslutande heaten.

– Det visade att de inte är så starka som de tror att de är, säger Robert Lambert till SVT Sport.

Stor segerorganisatör var Smedernas stjärna Robert Lambert som fick revansch efter att ha blivit utesluten i det sjätte heatet efter att ha kört i tejpen.

Han säkrade segern med att vinna det 13:e heatet.

– Det var ganska häftigt eftersom Lejonen är ett bra lag och gav oss en hård fajt på vår hemmabana men vi vann vilket var väldigt viktigt. Det visade att de inte är så starka som de tror att de är, säger Lambert till SVT Sport.

Smederna fick klara sig utan bland andra Pontus Aspgren, som haft problem med återkommande huvudvärk, och den brittiske stjärnan Daniel Bewley var heller inte i åkskick efter kraschen i Polen förra veckan.

Men serieledarna, som åkte på första förlusten för säsongen när man i förra veckan föll med två poäng mot Västervik på bortaplan, var snäppet vassare och hade efter en femetta i det femte heatet skapat en 18–12-ledning mot Lejonen.

Men det var inget som tabelltrean inte rådde på – efter det sjunde heatet stod det 21–21. Sedan följdes lagen åt, men Smederna lyckades i slutet dra ifrån och med nomineringsheaten kvar ledde hemmalaget med 43–35.

Lejonen lyckades inte utjämna underläget och efter att de två sista heaten körts stod Smederna som segrare med 48–42.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.