Foto: SVT och Bildbyrån.

Jacob Hård om Ståhl: ”Den självklara favoriten”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll kan Daniel Ståhl blir årets Diamond League-kung. SVT Sports Jacob Hård tror på succé för den svenska diskusstjärnan i finalen i Bryssel. Här rankar han svenskarnas chanser.

Daniel Ståhl, diskus: I Bryssel ifjol vann Daniel sin dittills största seger i DL- finalen. Nu kommer han dit som den självklara favoriten. SM visade att den fantastiska formen består.

Tips: Seger

Michaela Meijer, stav: Motiverad efter missen i VM.  Hoppningen i Birminghams Diamond League-gala och på SM har visat att med bra förhållanden sitter hennes svenska rekord löst. Kan överraska.

Tips: 3:a

Sofie Skoog, höjd: En period av 190+ och goda placeringar i juni/juli har följts av svagare hoppning därefter. Kan hon vända trenden? Nja...

Tips: 7:a

Erika Kinsey, höjd: Samma utveckling som Skoog. Oftast snäppet efter.

Tips: 8:a

Meraf Bahta 1 500 meter: I SM fanns det gott om krut i benen. Betydligt tuffare konkurrens nu men Bahta tycks ha ork kvar i slutet på säsongen.

Tips: 5:a

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.