Therese Johaug. Foto: Bildbyrån

Johaugs löparsatsning kom av sig: ”Hade varit en dröm”

Uppdaterad
Publicerad

Den norska längdstjärnan Therese Johaug blev norsk mästare på 10 000 meter ifjol och i år hade hon tänkt växla upp den satsningen genom att springa EM i augusti. Nu ställer coronakrisen till det även för henne.

– Det hade varit en dröm att delta, säger hon till NRK.

Therese Johaug hade tre stora mål inom friidrotten i år. Hon skulle springa 3000 meter på Diamond League-galan i Oslo och 10 000 meter på norska mästerskapen och på EM i Paris.

EM är nu inställt och därmed blir det inga friidrottstävlingar för den 31-åriga norskan.

ARKIV: Johaug krossar alla i terräng-NM (13 oktober 2019)

– Det är inte så att världen kollapsar, men det är givetvis tråkigt. Men jag känner mest med de idrottare som hade EM som sitt huvudmål den här säsongen, säger hon till NRK.

Johaug tar nu sikte på skid-VM i Oberstdorf som är planerat att börja i februari 2021, men om det inte heller skulle bli av så är hon van med att träna utan något tydligt mål sedan hon var dopningsavstängd i två år.

– Jag har varit med om det här i två hela säsonger. Jag vet att jag älskar att träna, älskar att vara ute och älskar att utvecklas. Vägen är lika rolig (som målet).

ARKIV: Johaug överlägsen på 10 000 meter (4 augusti 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.