Kajsa Bergqvist: ”Fantastisk tävling av Daniel”

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Daniel Ståhl har tidigare i karriären haft svårt att få till det på de riktigt stora tävlingarna. Under lördagskvällen tog han ledningen i VM-finalen med ett jättekast i andra omgången. 69,19 räckte till slut till silver. 

– Det var en oerhört tuff start som verkligen satte nivån. Men det är mentalt jobbigt att bli omkastad direkt av Gudzius och sen veta att man måste få till den här perfekta träffen om man ska kunna öka ytterligare till ett guld, säger SVT Sports expert Kajsa Bergqvist.

Ståhls kast på 69,19 överträffades direkt av Andrius Gudzius – med ynka två centimeter.

Friidrotts-VM

– En fantastisk tävling av Daniel hela vägen. Silver är fint, synd att marginalerna inte var på hans sida så det blev ett guld i stället.

”Otroligt imponerad”

Ståhl som inte lyckats ta medalj på ett stort mästerskap tidigare gick in i mästerskapet som världsetta.

– Han visade verkligen att han är en mästerskapskastare. Han är lugn och avspänd och visar att han trivs med att vara där. Han gör en fantastisk tävling och gör sitt näst bästa resultat i livet när det verkligen gäller. Det är inte annat än att vara otroligt imponerad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet