Foto: TT

Kajsa Bergqvists rival lägger av

Uppdaterad
Publicerad

I dag meddelade Blanka Vlasic att hon ger upp höjdhoppskarriären. Fem år efter senaste säsongen som aktiv.

– Nu är det dags för nästa kapitel i mitt liv, säger 37-åringen som nog de flesta trodde redan lagt av.

Vlasic som tampades med Kajsa Bergqvist under hela sin karriär debuterade vid OS i Sydney år 2000 som 16-åring och var som allra bäst runt 2007 till 2009 då hon vann VM-guld. Det blev även VM-silver 2011 och 2015. Hon tog OS-silver 2008 och OS-brons 2016.

– Om jag hade vetat att OS i Rio (2016) varit mitt sista skulle jag ha sprungit mitt ärevarv med ännu mer stolthet, säger kroatiskan i ett pressmeddelande enligt Reuters.

Nästhögst genom tiderna

Personrekordet på 2,08 är från 2009 och det näst högsta i någonsin. Bara Stefka Kostadinovas världsrekord på 2,09 från 1987 är högre.

De senaste  åren har förstörts av skador och hennes senaste säsong var just vid OS i Rio 2016. För de flesta kom dagens besked oväntat så till vida att väldigt få, om ens någon, förstod att hon inte redan lagt av.

– Det var ett naturligt beslut, säger Vlasic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.