GP Sollentuna. Foto: SVT Grafik

Här är Jengs fem höjdare inför Sollentuna GP

Uppdaterad
Publicerad

I dag är det dags för Grand Prix-tävlingar på Sollentunavallen, med bland andra Daniel ”Ståhlmannen” Ståhl som dragplåster. SVT-experten Alhaji Jeng har valt ut sina fem höjdare inför friidrottsfesten.

1. Det dansande lokomotivet Daniel Ståhl är i kanonform och ifjol kastade han mäktiga 71,37 i samma tävling! Det ska i vanlig ordning bli spännande att se vad ”Ståhlmannen” kan göra på hemmaplan. Simon Pettersson har seglat upp som världstrea i år, vilket gör att han måste nämnas i samma andetag.

2. Silvermedaljören på IEM, Thobias Montler, har genom stabila insatser de senaste åren blivit en av de främsta längdhopparna i världen. Säsongens första åttametershopp är definitivt inom räckhåll.

3. Angelica Bengtsson har haft en strulig period med skador och ett avslutat samarbete med sin tränare. Ändå öppnade hon säsongen på ett övertygande sätt! Häromdagen hoppade hon 4,66 med mersmak, så formen är minst sagt på uppgång.

Delad 4. Kalle Berglund och Andreas Kramer fick ett snöpligt slut i sina respektive lopp under Göteborg GP där de krokade i medtävlare och ramlade. Förhoppningsvis får de en indikation på formen i sina respektive grenar 1 500 meter och 800 meter.

Så ser du galan i SVT

18.00-20.00 SVT2/SVT Play

Kommentator: Niklas Nord

Expert: Alhaji Jeng

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.