Haltande Kinsey femma i USA:s Diamond League

Uppdaterad
Publicerad

Trots att Erika Kinsey trampade snett lyckades hon få med sig ett bra resultat från Diamond League-tävlingen i USA.

Svenskan, som slutade femma, klarade 1,95 och var också ytterst nära att klara 1,98.

Hennes femte plats gav nya Diamond League-poäng och betyder att hon fortfarande leder damernas höjd totalt. Sedan tidigare har Erika Kinsey två andraplatser och en tredje plats i Diamond League den här säsongen.

Det var vid första försöket på 1,92 som Kinsey trampade snett och grimaserade lätt. Hon klarade visserligen höjden i första försöket men haltade sedan lätt resten av tävlingen.

Trots det bet hon ihop och lyckades få med sig ett nytt bra resultat.

På tredje försöket fick den svenska höjdhopparen till ett nästan perfekt hopp på 1,95 och hade god marginal till ribban. Hon hade sedan tre riktigt bra försök på 1,98 där det sista försöket var hennes bästa. När hon landade i mattan låg ribban kvar men darrade kraftigt.

Till slut föll dock ribban ner och svenskan slutade femma med sina 1,95. Det betyder nya Diamond League-poäng för Kinsey som fortsätter att visa god form.

Kinsey var felfri även på 1,74, 1,79, 1,84 och 1,88 – första rivningen kom alltså på 1,98.

Vid Diamond League-tävling i Oslo på Bislett Stadion i mitten av juni tangerade hon sitt årsbästa på 1,96.

Ryskan Marija Lasitskene vann höjdhoppstävlingen på 2,04.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.