Andreas Kramer vidare till semifinal i VM. Foto: TT

Andreas Kramer missade finalen

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Kramer hade sprungit 800 meter under 1,46 i sina tre senaste lopp. I VM-semifinalen orkade han inte mäkta med en slutspurt och slutade sexa i sitt heat på tiden 1,46,25.

– Det var ett häftigt lopp att springa, surt att inte ha extra krafter på slutet och kunna utmana om platserna till finalen, säger Andreas Kramer till SVT Sport.

Kramer sprang i den tredje och sista semifinalen som också var den snabbaste av dem. 20-åringen låg näst sist inför det sista varvet och såg ut att kunna avancera i slutet.

– Jag ville ligga först egentligen och styra därifrån. Nu sprang dom alldeles förs snabbt där framme i dag. Jag tycker att jag gjorde det bra taktsikt och improviserade rätt bra, men krafterna räckte inte riktigt.

Friidrotts-VM

Kramer avancerade något, men inte mer än till en sjätteplats och en meriterande tolfteplats för VM-debutanten.

Favoriten försvann

Kenyanen Kipyegon Bett vann Kramers semi och var snabbast av alla med 1.45,02. Anmärkningsvärt är att en av förhandsfavoriterna Emmanuel Korir, landsman till Bett missade final. Korir har världsårsbästa på distansen, 1.43,10.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet