Foto: SVT

Långlöparen hoppas på revansch

Uppdaterad
Publicerad

Snart börjar SM-veckan i Norrköping. Frida Södermark från Norrköping sysslar med ultramaraton, distanser som är längre en maraton. Första milen sprang hon för tio år sedan.

I förra SM kom hon tvåa och nu gör hon sig redo för att sin revansch. Medaljer och pokaler är egentligen oviktiga för Frida.  

– Jag vet inte hur man källsorterar pokaler, förlåt men de ligger i vanliga soporna. 

Kanske är det någon lycklig granne som delar soprum med Frida som tagit hand om dem. Men ett guld har hon iallafall kvar.  

– Det här myntet i riktigt guld från Comrades betyder oerhört mycket för mig, det är en av den största prestationen jag gjort. 

Comrades är världens största ultramaratonlopp och springs i Sydafrika och Frida kom bland de tio bästa i loppet.  

– Två gånger om dan brukar jag springa, sen är det lite olika hur långa pass det blir. Men jag tränar mellan 15 och 25 mil i veckan. Så det gäller att hitta sätt att optimera så att man hinner göra andra saker. Jag brukar springa dit jag ska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.