Michel Tornéus är 37 centimeter från OS-kvalgränsen. Foto: Bildbyrån

Långt till OS för längdhoppare

Uppdaterad
Publicerad

Tre hopp över 7,70 meter men inget riktigt toppresultat. Michel Tornéus fick nöja sig med som bäst 7,78 meter på hoppgalan i tyska Bad Langensalza. 29-åringen slutade tvåa i tävlingen bakom hemmahopparen Alyn Camara, 7,97.

Tornéus, som slutade fyra på OS i London 2012 och bara var en centimeter från prispallen, är därmed i nuläget 37 centimeter från OS-kvalgränsen (8.15).

Kvalgränsen har Erica Jarder redan klarat i och med personrekordet från VM i Peking förra sommaren: 6.70 meter. För att få åka till OS i Rio de Janeiro återstår att visa Sveriges olympiska kommitté att hon kan prestera på samma nivå den här säsongen.

Än så länge går det sådär. Det blev 6.11 i det enda godkända hoppet i premiären i Diamond League förra helgen. På lördagen nådde hon lite längre. Jarder hoppade som bäst 6.49 i Bad Langensalza, vilket gav en åttonde plats. Hemmahopparen Alexandra Wester vann tävlingen på 6.74.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.