I dag tog Maria Lasitskenes enorma höjdhoppssvit slut. Foto: TT.

Lasitskenes tvååriga svit bruten

Uppdaterad
Publicerad

Höjdhopparen Maria Lasitskene hade inte förlorat en tävling sedan 1 juli 2016. I dag tog den sviten slut. Ryskan klarade bara 1,90 vid Diamond League-galan i Rabat och var faktiskt chanslös på 1,94.

– Det var bara en dålig dag, säger ryskan efter att segersviten stannat på 45 tävlingar.

Hon lutade sig på sedvanligt sätt tillbaka och satte igång ansatsen vid sitt tredje försök men rev grovt och kostade på sig ett skyggt leende efter sin tredjeplats.

– Hon såg väldigt oinspirerad ut i ansatsen, vilket var märkligt eftersom hon försökte på 2,08 och var högt över 2,04 häromveckan. Antingen hade hon en dålig dag eller så hade hon en känning av något. En lång segersvit är bruten men i bland kanske det kan vara nyttigt att förlora också, funderar SVT Sports expert Kajsa Bergqvist.

Det visade sig att Lasitskene, som vunnit 45 raka tävlingar, hade en dålig dag.

– Jag är självklart besviken men det är sådant som händer. Jag förlorade mig själv. Jag hade inga problem, inga skador utan det var bara en dålig dag. Nu får jag träna hårt, säger Lasitskene till Diamond League.

Skoog en av sju som tog 1,90

En som fick se det på nära håll var Sofie Skoog som också tog 1,90, med lätt darr i det andra försöket, och precis som ryskan rev ut sig på 1,94. Hon blev sexa. Hela sju hoppare tog 1,90.

– Jag fick göra en kämpainsats eftersom jag inte hittade min ansats, jag är supernöjd med tanke på det, säger Skoog till SVT.

Bulgariskan Mirela Demireva vann före ukrainskan Julia Levtjenko som bägge tog 1,94.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.