Lindh stumnade – utslagen direkt

Uppdaterad
Publicerad

Lovisa Lindh slutade bara sexa i sitt försöksheat på 800 meter och blev utslagen direkt i sin debut i ett VM.

– Den sög, men om två år kanske det går bättre, säger Lindh om sin första VM-tävling.

Det har varit en kämpig säsong för Lindh där det aldrig riktigt lyfte ner till de 1.58,77, en världstid, hon gjorde i juli 2017. På global nivå har Lindh tidigare varit med på EM men inget VM, vare sig inne eller ute.

– Det är väl sådär. Jag hade inget att svara med. Vid upploppet hade jag den position jag ville ha men sedan var det stumma ben. Det fanns tyvärr inget där de sista 50 meterna, säger Lindh till SVT Sport.

Friidrotts-VM

Lindh hade en bra resa och var först in på upploppet men stumnade helt de sista 50 meterna och nästan hela fältet gled förbi. Lindh fick tiden 2.03,72, ett tätt heat som vanns av Natalija Prischepa på 2.03,22.

”Tyvärr som det sett ut den senaste tiden”

– Det är tyvärr som det sett ut den senaste tiden. Hon har inte det där trycket som hon hade för ett par år sedan, säger SVT Sports Kajsa Bergqvist.

Norskan Hedda Hynne, som Lindh haft tuffa dueller med, klarade en semifinalplats i det första heatet. Hon var instängd in på upploppet men gick åt sidan, ta sig ut, och kunde springa i mål som trea på 2.02,49.

De tre bästa i varje av de sex försöken gick direkt till semifinal. Sedan var det sex tider utöver det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet