Foto: Bildbyrån

Vägrar ändra kritiserade starttiden: ”Schemat kvarstår”

Uppdaterad
Publicerad

Den omdiskuterade starttiden i EM-maratonloppet kvarstår.

Trots ett upprop från över 50 löpare.

”Tävlingsschemat ändras inte”, meddelar arrangören.

Tuff värme väntar när EM-maratonloppet ska avgöras i München på måndag. Det fick över 50 löpare att skriva under ett online-upprop – för att tidigarelägga starttiden (10.30 för damer och 11.30 för herrar).

– Det är lite galet att sätta den här starttiden. Jag har inte sprungit något maraton ute i Europa med den starttiden. Det är bara Stockholm Marathon som brukar starta vid klockan 12, sa svenskan Hanna Lindholm om starttiden.

”Ställt in mig på värme”

Under fredagskvällen höll arrangören ett möte där man diskuterade starrtiden. Nu meddelar man att den kvarstår.

”Det blir inga ändringar i tävlingschemat”, skriver man.

Hanna Lindholm är inte förvånad.

– Jag har ställt in mig på att det ska vara den här tiden. Det verkar också bli lite moln nu på måndag och kanske inte riktigt lika varmt. Jag har ställt in mig på värme oavsett, säger hon till SVT Sport.

Värmen har under de senaste åren ofta blivit omdiskuterad inför gång och maraton på stora mästerskap. Tiderna på måndag är en följd av att måndag 15 augusti är en ledig dag i München, och man vill skapa en folkfest kring tävlingarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.