Målet för svenska supertalangen: Vill slå Isinbajevas världsrekord

Uppdaterad
Publicerad

Supertalangen Lisa Gunnarsson siktar på att ta både OS- och VM-guld i stav, men det stora målet är 5,06, Jelena Isinbajevas nio år gamla världsrekord.

– Det var möjligt för henne, så det måste vara möjligt för mig, säger Lisa Gunnarsson till SVT:s Björn Becksmo, på plats i Baton Rouge.

Hon har världsrekordet både på ungdoms- och juniornivå. För att ta sin hoppning till nästa nivå har 19-åriga Lisa Gunnarsson flyttat till USA för att kunna träna med Armand Duplantis.

– ”Mondo” är den bästa i världen just nu och jag behöver någon som drar mig uppåt, som visar att så här bra kan man bli. Det får jag hjälp med nu, säger Lisa Gunnarsson.

Du har ju världsrekordet både på ungdoms- och juniornivå. Hur stor skillnad är det att ta klivet och tävla på seniornivå?

– Världsrekordet för seniorer är 5,06 (Jelena Isinbajeva satte det 2009) och det är ändå en bit kvar. Det är minst 40 centimeter för mig, så det är ett stort kliv att ta.

– Men det var ju möjligt för Isinbajeva att göra det, så det måste vara möjligt för mig.

Se hela reportaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.