Det blir mycket av Daniel Ståhl och den övriga världseliten i friidrott de kommande tre åren. Foto: Bildbyrån

Mer friidrott i SVT

Det blir mycket friidrott i SVT även i fortsättningen. SVT har säkrat rättigheterna till de stora friidrottsfesterna på svensk mark de kommande tre åren.

– Friidrott är en av de mest populära tv-sporterna hos svenska folket, så det känns väldigt bra att vi har säkrat den svenska delen av friidrottsutbudet i tre år till, säger Åsa Edlund Jönsson, chef för SVT sport.

Avtalet omfattar Finnkampen, Bauhausgalan, friidrotts-SM, Folksam Grand Prix och Nordenkampen, och löper över åren 2018-2020.

– Nästa år blir ett stort friidrottsår i SVT, med EM i Berlin, Diamond League och så nu med det här avtalet på plats även den bästa friidrotten på hemmaplan, säger Åsa Edlund Jönsson.

”Glad att SVT fortsätter satsa brett”

Först ut av tävlingarna är Nordenkampen, som avgörs i Uppsala 11 februari 2018. Folksam Grand Prix utökas från tre till fyra deltävlingar.

Utöver Karlstad, Göteborg och Sollentuna tillkommer ytterligare en tävling, där orten i dagsläget inte är fastställd. Den 10 juni är det dags för Sveriges Diamond League-tävling. Bauhausgalan, på Stockholms Stadion. Den 24-26 augusti avgörs SM i friidrott och Finnkampen 2018 avgörs i Tammerfors 31 augusti-1 september.

– För mig var ett av fjolårets häftigaste ögonblick att få kommentera när Daniel Ståhl satte sitt fantastiska svenska rekord på GP-tävlingen på Sollentunavallen. Jag är glad att SVT fortsätter att satsa brett på friidrotten, även bortom de stora internationella galorna och mästerskapen, säger SVT Sports friidrottsexpert Kajsa Bergqvist.

* Sedan tidigare sänder SVT Sport Diamond League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer