Michel Torneus tävlar igen i juli. Foto: TT

Michel Tornéus missar Diamond League i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Michel Tornéus missar Diamond League-galan i Stockholm i juni. Den svenska längdhopparen ligger efter i planeringen på grund av skada och väntas tävla igen i juli.

Just nu är Michel Tornéus i USA på träningsläger och det är hans manager Stina Funke som bekräftar att den svenska längdhopparen inte kommer att tävla förrän i början av juli. Det betyder att Tornéus missar Bauhausgalan i Stockholm den 10 juni.

Enligt Funke går träningen bra i USA men på grund av en krånglande magmuskel, som han haft problem med sedan VM förra sommaren, ligger han efter i sin planering.

Rullar det på som planerat ska EM i Berlin i augusti inte vara i farozonen för Tornéus.

Tidigare i våras bröt Tornéus sitt samarbete med sin amerikanske tränare och numera kör han tillsammans med tränaren Oscar Gidewall som han jobbade med mellan 2000 och 2016.

Däremot står det klart att sprintstjärnan Christian Coleman kommer till Bauhausgalan, det skriver galan i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.