Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SVT Sport fick följa med Armand Duplantis på en runda golf Foto: SVT Sport

”Mondos” nyfunna hobby: ”Mamma är inte jätteförtjust”

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis har hittat en ny hobby och SVT Sport fick följa med världsstjärnan ut på en runda golf.
För tränare och mamma Helena har en utesäsong med betydligt färre tävlingar lett till lite väl mycket av den nyfunna nöjet.
– Mamma är inte jätteförtjust i att jag spelar så mycket. Man märker på träning när jag har gått en runda, säger Duplantis till SVT Sport.

Efter rundor med prins Daniel på Öland och smått virala bunkerslag i Falsterbo är det nog inte många friidrottsintresserade som har missat att Armand Duplantis har hittat en ny andrasport i golfen.

”Jag pratar om det hela tiden”

Ett intresse som inleddes hemma i Louisiana när ”Mondo” kom tillbaka från en världsrekordturné under vintern och fann ett USA under lockdown. När träningsmöjligheterna försvann så hittade 20-åringen till en av få anläggningar som hade öppet – golfbanan.

SVT Sport tog chansen och hängde med ”Mondo” ut på en runda, en av många för Duplantis under våren i Sverige. Något som inte har gått mamma och tränare Helena Duplantis obemärkt förbi.

– Mamma är inte jätteförtjust i att jag spelar så mycket. Man märker på träning när jag har gått en runda. Nästa dag kommer det inte vara samma studs och snabbhet i benen. Jag pratar om det hela tiden under hela middagen, om det där slaget jag slog på sextonde hålet, säger ”Mondo” och skrattar.

”Haft en väldigt bra tid i Sverige”

Jämfört det världsrekordvintern har utomhussäsongen varit resultatmässigt tung, något ”Mondo” själv förutsåg med tanke på den uteblivna träningen under coronalockdown i USA. Men nu efter ett par månader med bra träning i Uppsala ser 20-åringen återigen goda möjligheter att utmana sex meter och mer där till.

Tror du att du kan utmana världsrekordet igen under denna utomhussäsong?

– Ja, varför inte? Jag vet vad jag måste göra för att slå världsrekordet för att jag har gjort det innan. Nu känner jag att jag börjar komma tillbaka till en bra form där jag absolut kan gå över sex meter ganska snart och även högre höjder än så, säger Duplantis.

Se hela mötet med Duplantis här:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SVT Sport följer med Duplantis på en runda golf

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer