Thobias Montler. Foto: Bildbyrån

Thobias Montler: ”Det är klart att det blir en chock”

Uppdaterad
Publicerad

Ett av Sveriges stora hopp på inomhus-VM i kinesiska Nanjing i mars hade varit längdhopparen Thobias Montler, 23. Nu ställs mästerskapet in på grund av coronaviruset.

– Jäklar. Det är klart att det blir en chock, men samtidigt är det skönt att man inte testar om de känner att det är en risk, säger Montler till SVT Sport.

Inomhus-VM i Kina hade avslutat en ovanligt lång inomhussäsong för Montler.

– Det är något som är i min tävlingsplanering och något som jag har satsat mot. Det påverkar väldigt mycket för att inomhussäsongen hade blivit betydligt längre med ett inomhus-VM. Vi har lagt en planering för att vara igång fram till mitten på mars och lite till. Nu kommer vi behöva ta ett beslut om att behöva lägga om det här med träning och läger, säger Montler.

Friidrotts-VM

Montler inledde säsongen fint i Malmö i söndags med ett hopp som mätte hela 8,10 meter.

– Det hade varit mitt första inomhus-VM, så det är klart att det är tråkigt att det inte blir av.

– Det känns bra att de tar ett beslut så pass tidigt att man kan lägga om placeringen. Det är klart det känns tryggt att de tar ett sådant beslut, men samtidigt är det jättetråkigt att det inte blir av.

KLIPP: Montler över åtta meter i säsongsdebuten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet