Therese Johaugs träningsläger krockar med det nya datumet för Bislett. Foto: TT Nyhetsbyrån/Bildbyrån

Nytt Bislett-datum stänger Johaugs friidrottsdörr

Uppdaterad
Publicerad

Diamond League-galan på Bislett flyttades från 10 juni till 1 juli.

Det stänger dörren för Therese Johaugs möjligheter att delta på 5000 meter.

Datumet 1 juli sammanfaller med avslutningen av ett höghöjdsläger med skidlandslaget den kommande viktiga OS-säsongen. Johaug var ju avstängd från de senaste spelen i Pyeongchang 2018.

– Det blir nog för tufft att kasta sig in i ett banlopp då, säger Johaug till NRK.

Corona och idrott

Johaug sprang solo med en blinkande ljusramp som hare förra året när hon avverkade 10000 meter på personliga rekordet 31.40,67, vilket kan jämföras med OS-kvalgränsen som ligger på 31.25.

Hoppas på ny flytt

Nu hoppas Johaug på att galan i Oslo flyttas igen, vilket har med hur Norge kan öppnas upp under den pågående pandemin.

– Jag hade varit med 10 juni och kan även vara med i augusti, säger Johaug som hade sett fram emot att springa i ett fält och kämpa kvinna mot kvinna i en klunga.

– Jag tror att springa i en klunga kan göra att det går lite fortare, säger Johaug som hittills sprungit i vanliga träningsskor men överväger att testa på spikskor.

– Jag har faktiskt aldrig haft på mig en spiksko i hela mitt liv så jag har ingen aning om hur den känslan skulle vara, säger Johaug och känner att hon behöver vänja benen vid upplevelsen. Hon vill inte riskera att dra på sig några skador.

ARKIV: Johaug efter succéloppet: ”Fantastiskt (11 juni 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet