Melker Svärd Jacobsson (arkivbild). Foto: Bildbyrån

Nytt personbästa av Svärd Jacobsson – bara tre cm efter Duplantis

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har två av Europas fyra bästa stavhoppare 2019. Efter Armand Duplantis 5.83 den gångna helgen sllog 25-årige Melker Svärd Jacobsson till med 5.80 i Tyskland.

Svensk stavhopp är glödhet.

Armand Duplantis har tagit hela friidrottsvärlden med storm och pricken över i:et blev EM-guldet i Berlin efter 6.05 den gångna sommaren.

Men bakom Duplantis finns det konkurrens.

I dag satte Melker Svärd Jacobsson personbästa med sina 5.80 i tyska Cottbus. Tidigare har han hoppat 5.78 som högst.

– Jätteskönt, det var lite svårt idag. Ansatsbanan var lite kortare än vad jag trodde , så jag fick hoppa med två steg kortare ansats än vanligt, säger Svärd Jacobsson till Radiosporten.

Hoppet gav honom en andraplats i tävlingen med konkurrenter som Sam Kendrick, Pavel Wojciechowski och Raphael Holzdeppe.

Det är bara tre europeiska hoppare som varit högre än Svärd Jacobsson i år. Piotr Lisek (5.85) samt landsmannen Duplantis (5.83) och fransmannen Renaud Lavillenie (5.82). Något som lovar gott inför inomhus-EM i mars.

– Det är inte nu jag ska hoppa som bäst, utan på inomhus-EM, konstaterar Svärd Jacobsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.