Nytt SM-guld till Meraf Bahta

Uppdaterad
Publicerad

I fredags var Meraf Bahta tillbaka efter en lång frånvaro då hon tog SM-guld på 10 000 meter. I dag följde hon upp det med att vinna 5 000 meter på tiden 16.27,13. Våren har annars varit tuff för Bahta som efter avstängningen haft problem med allergi.

– Jag har haft ganska tufft med allergi då jag inte kunnat andas då jag tränat, säger Bahta till SVT Sport

Tävlingen i förrgår över 10 000 meter var Meraf Bahtas första sedan september förra året. 2018 blev löparstjärnan avstängd i ett år efter att hon lämnat in sin vistelserapport för sent vid två tillfällen, och därmed gjort sig skyldig till brott mot idrottens antidopningsreglemente.

I dag följde hon upp det med att vinna 5 000 meter på 16.27,13. Tvåa slutade Linn Nilsson och SM-bronset knep Sara Christiansson.

Efter loppet var det en glad Bahta som nu tagit dubbla SM-guld efter en strulig vår med allergi-problem.

– Jag har haft ganska tufft med allergi då jag inte kunnat andas då jag tränat. Det har varit väldigt jobbigt i träningen men jag har kämpat på, men nu börjar det bli bättre för varje vecka, säger Meraf Bahta till SVT Sport.

SM-rekord av Kramer

Andreas Kramer tog som väntat ett SM-guld på 800 meter, och tiden 1:45,53 var ett nytt SM-rekord. Men det var inget säsongsbästa då Kramer i förra veckan sprang 1:45,05, vilket bara var två hundradelar från hans egna svenska rekord på 800 meter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.