• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Nytt svenskt rekord av Meijer

Uppdaterad
Publicerad

Stavhopparen Michaela Meijer visade kanonform i Norrköping.

Först personligt rekord på 4,73 – sedan svenskt rekord på 4,83.

– Det känns ganska bra, måste jag säga, säger Meijer glatt till SVT Sport.

Meijer var felfri vid första försöken i alla höjder till och med 4,83. På vägen fram putsade hon först sitt personliga rekord med en centimeter, från 4,72 till 4,73.

Sedan slog hon till med 4,83. Därmed satte hon nytt svenskt rekord, tre centimeter högre än Angelica Bengtssons 4,80 från VM i Doha i höstas.

– Det känns ganska bra, säger Meijer.

Känner du att du har ännu högre höjder i dig?

– Ja, det tror jag. Om jag får till den känslan som jag hade i dag och den tekniken så tror jag absolut att det kan bli högre.

Hon sporras av duellen med Bengtsson.

– Det är klart, på banan vill man vara den bästa. Man vill alltid slå den andra. Vi har lyft varandra, det går inte att säga något annat om. Och nu är hon sugen på att ta tillbaka det svenska rekordet.

Två kvinnor över fem meter

Meijer är därmed delad världsetta. Amerikanskan Katie Nageotte har också hoppat 4,83 i år. Meijer gjorde tre försök på drömgränsen fem meter, utan att lyckas.

Det är bara två kvinnor i världen som har klarat fem meter: Jelena Isinbajeva, 5,06, och Sandi Morris, USA.

Bengtsson deltog också i Norrköping. För henne slutade det med årsbästa, hon klarade 4,58.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.