Eliud Kipchoge, 37, har gjort det igen.

Under Berlin Marathon slog han sitt eget världsrekord.

Den nya tiden lyder: två timmar, en minut och nio sekunder.

Under dagen avgjordes Berlin Marathon och kenyanen Eliud Kipchoge slog på stort.

Den dubbla olympiska mästaren slog till med ett nytt världsrekord när han sänkte sin egen tid med hela 30 sekunder.

Det nya rekordet står nu på två timmar, en minut och nio sekunder. Och Kipchoge visar inte på några tendenser på att sakta ned.

– Jag har fortfarande kraft kvar i benen. Hjärnan och kroppen är pigg, säger han efter loppet.

Inte nog med det så var det Kipchoges fjärde seger av Berlin Marathon. Vilket är lika många gånger om Haile Gebrselassie vann tävlingen.

2018 satte han det tidigare världsrekordet, också det i Berlin.

Under två timmar

Kipchoge har faktiskt sprungit ett maraton under två timmar. 2019 deltog han i en utmaning där han fick hjälp att spräcka tvåtimmarsbarriären.

Med hjälp av bland annat en specialdesignad bana och flera personer som sprang med och satte tempot sprang han in på en timme, 59 minuter och 40 sekunder. Men tiden räknades inte som ett världsrekord på grund av alla hjälpmedel.