Olsson: Det är ett ganska öppet case

Uppdaterad
Publicerad

I väntan på dopningsnämndens beslut kring Abeba Aregawi förbereder sig Friidrottsförbundet för att allt kan hända säger generalsekereterare Stefan Olsson till SVT Sport

Abeba Aregawi kan komma att frias från sin dopningsavstängning. Det säger agenten Jos Hermens till SVT Sport.

SVT har varit i kontakt med Friidrottsförbundet, om Aregawis situation.

Kan Aregawi frias nu?

–Så som jag uppfattar läget så är det ett ganska öppet case, så att vi är förberedda på att allt kan ske och utesluter egentligen ingenting just nu.

– Det är två månader kvar till EM i friidrott och tre månader kvar till ett OS, så att de närmaste veckorna blir väldigt avgörande för vad som händer och hur vi kommer att kunna agera, säger generalsekereterare Stefan Olsson.

Men kan hon fortsätta vara avstängd?

–Ja absolut. Så som jag uppfattar det så kan vi inte utesluta någonting just nu, utan dopningskommission har det här ärendet och vi har en dialog med dopningskommissionen och vi har en ambition och förhoppning att inom de närmaste veckorna få ett beslut i frågan.

Kan hon tävla under blågul flagg?

–Det är också ett hypotetiskt resonemang. Utan nu får vi avvakta vad som händer och de beslut som tas i dopningsnämnden, som är ytterst ansvariga för beslutet, och sedan kommer vi hantera frågan utifrån det.

TV: Här ser du intervjun med agenten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.