Personrekord av Bahta – närmar sig drömfyra

Uppdaterad
Publicerad

Meraf Bahta var med kampen om en pallplats och slutade femma på 1 500 meter. Hon noterade nytt personrekord med 4.00,49 och närmar sig drömgränsen fyra minuter.

– Det har varit en lång säsong. Det finns mer i kroppen och det var ju ett helt perfekt lopp för mig men jag hade en dålig taktik och släppte dem lite för långt, speciellt de två första tjejerna. Jag är inte trött alls och ville ha lite mer, ler Bahta.

Hon ska göra den unika dubbeln 800 och 10 000 meter i Finnkampen i helgen.

Det blev en uppgörelse om segern mellan världsmästaren Faith Kipyegon och Sifan Hassan. De gick ifrån och låg och sluggade sida vid sida innan Kipyegon vann på goda 3.57,04, vilket var säsongsbästa för henne. Hassan var några decimeter bakom på 3.57,22.

 Skoog stannade på 1,84  

Sofie Skoog stannade på 1,84 i höjdhopet och slutade sexa. Hon försökte på 1,88 utan att vara nära.  

-Det kändes bra men jag fick inte riktigt med mig farten fast det är mer en teknikgrej, säger Skoog till SVT.     

Erika Kinsey klarade 1,80 med tejpad fot men det ska inte vara några problem med finnkampen till helgen.           

Grenens suverän Maria Lasitskene vann på utmärkta 2,02, en höjd hon tog i tredje försöket med darr. Hon beordrade upp ribban på det ryska rekordet 2,08 utan att lyckas.        

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.