Angelica Bengtsson är klar för OS-final. Foto: Bildbyrån

Bengtsson klar för OS-final

Uppdaterad
Publicerad

Tredje gången gillt.

Efter regnkaos är Angelica Bengtsson nu klar för sin första OS-final.

För Michaela Meijer däremot är OS över.

Det började turbulent i stavkvalet i Tokyo.

Regnkaos satte tillfälligt stopp för tävlingen efter att både Michaela Meijer och Angelica Bentsson klarat sig över 4,40.

Tokyo 2020

För svensk del innebar det att Michaela Meijer och Angelica Bengtsson fick en ofrivillig paus under kvalet i stavhoppet. Båda svenskorna hade klarat sig över 4,40 när regnet blev för tätt.

Bengtsson i tårar

Men när tävlingen återupptogs rev Meijer ut sig på den nya höjden 4,55. För Bengtsson gick det desto bättre när hon seglade över höjden med marginal i sitt andra försök. Då var hon tolva av femton som klarat höjden.

Där skulle det dock ta stopp för kvalet då tävlingsledningen efter en uppgörelse valt att låta alla femton hoppa i finalen.

Ett besked som skickade Angelica Bengtsson direkt till sin första OS-final i karriären. En lättad och glad Bengtsson brast ut i tårar på arenan när det stod klart.

– Så himla skönt! Jag vågade inte tro på det, säger Bengtsson till Discovery.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet