Khaddia Sagnia uppskattar den nya konkurrensen i längdhoppet efter Tilde Johanssons stjärnfyllda genombrott. Foto: TT.

Sagnia gläds åt Tilde Johanssons genombrott: ”Bra med konkurrensen”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen berättade längdhopparen Khaddia Sagnia att hon kommer att göra comeback vid SM i Karlstad till helgen. Tyvärr blir det inget möte med den nya talangen Tilde Johansson som skadade baksidan av låret i lördagens Finnkamp.

Sagnia välkomnar den unga utmanaren.

– Det är bra för längdhoppet och att vi i Sverige har fått fram en så stark konkurrens på hemmaplan, säger Sagnia till SVT Sport.

Under tiden som Sagnia varit korsbandsskadad har unga Tilde Johansson, 18, tagit över uppmärksamheten i grenen.

– Det är jättekul och otroligt roligt. Jag kommer själv ihåg när jag var i hennes ålder och gjorde de stora framstegen och den stolthet man kände. Det är bra för längdhoppet och att vi i Sverige har fått fram en så stark konkurrens redan på hemmaplan innan vi tävlar internationellt, funderar 25-åriga Sagnia.

Johansson med när Sagnia skadade sig

Det finns en märklig koppling mellan Sagnia och Johansson. Den enda gången längdhoppsspecialisterna mötts är på 60 meter häck i Nordenkampen i Baerum, utanför Oslo, den 10 februari, där Sagnia skadade sig efter att ha slagit knät i den andra häcken. Sagnia sprang i mål som trea på 8,17 medan Johansson var fyra på 8,22. Ingen som såg det loppet kunde ana att det skulle leda fram till ett halvårs skadeuppehåll för Sagnia.

– Ja, det är enda gången vi mötts vad jag känner till, säger Sagnia som följt Johanssons framgångar på avstånd i sommar.

– Nej, vi har inte haft någon kontakt.

Det har varit påfrestande att gå skadad så länge.

– Det var frusterande att skadan kom just där när jag kände att formen var så bra och skulle lägga i nästa växel inför inne-EM, minns Sagnia.

Förra året vann Sagnia SM på 6,71. VM-kvalgränsen, som Sagnia inte tror på, ligger på 6,72.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här skadar sig Tilde Johansson

Personrekord Sagnia vs Johansson:

Visa

Längdhopp: 6,78 vs 6,73
100 m: 11,48 vs 12,29
100 m häck: 13,93 vs 13,16
Tresteg: 13,65 vs 12,03
Höjd: 1,78 vs 1,65

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer