Foto: Bildbyrån

Sagnia VM-kvalade i fel gren

Uppdaterad
Publicerad

Under Nordenkampen slog Khaddi Sagnia till direkt. I fel gren. Hon förbättrade sitt personbästa med tio hundradelar och klarade VM-kvalgränsen i sextio meter häck.

– Oh my god vad glad jag är, säger Sagnia till SVT Sport.

Med tre veckor kvar till inomhus-VM i Birmingham klarade Sagnia överraskande kvalgränsen som lyder 8,14 under Nordenkampen. Hon vann loppet på just den tiden.

– Det är så jävla sjukt. Min tränare sa till mig att jag hade en snabb tid inom mig. Jag undrade hur jag skulle kunna prestera det eftersom jag inte har en helt perfekt teknik. Men idag kände jag att: ”Jag bara kör”. När jag slog i första häcken tänkte jag att det inte får förstöra för mig. Jag liksom slickade resten av häckarna och det är därför jag sprang fortare än jag någonsin gjort tidigare, säger en sprudlande Sagnia till SVT Sport.

Fokus på längdhopp

Khaddi Sagnia som egentligen satsar på längdhopp har fått förbundskapten Karin Torneklint en del att fundera över. Sagnia själv vet var henne fokus ligger.

– Det (längdhopp) är ju min officiella gren det är där jag vill ta nästa kliv. Häck är ett bra komplement för längden. Det har ju gjort mig snabbare, säger hon.

Nu jobbar hon med att gå ansatsen att stämma överens med de kvickare fötterna. En otroligt glad Sagnia hälsar till sin förbundskapten:

– Karin jag vet inte vad du funderar över nu men tusentack för att du är vår förbundskapten. Vi älskar dig, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.