Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Sam Kendricks om vad han tycker om de amerikanska OS-uttagningarna. Foto: PATRICK SMITH

Sam Kendricks kritisk till de amerikanska OS-uttagningarna: ”Det har gått för långt”

Uppdaterad
Publicerad

Stavhopparen Sam Kendricks funderade på att bojkotta OS till följd av de stenhårda amerikanska OS-uttagningarna. Efter att ha kvalat sig in accepterar han platsen – men skickar en rejäl känga till förbundet.

– Det här är inte en bra plats för yngre. Varför gråter man där ute för att man inte tar en plats?, säger han efter uttagningarna.

Under söndagen funderade dubbla VM-guldmedaljören i stavhopp Sam Kendricks på att bojkotta OS i Paris. Anledningen är upplägget på de amerikanska OS-uttagningarna som är notoriskt stenhårda.

Och att han efter ett positivt Covidtest inte fick delta i OS i Tokyo 2021.

OS i Paris 2024

– Kanske är jag bitter. Men varför ska jag åka? De lämnade mig i sticket och sa aldrig ens förlåt, sa han då och syftade på förbundet.

Nu vann 31-åringen den amerikanska uttagningen på höjden 5.92 och väljer att åka till Paris. Men kritiserar upplägget att hur du presterat tidigare under säsongen inte betyder något – utan allt avgörs under en sista tävling.

Något Kendricks vän KC Lightfoot fick smaka på då han enbart hoppade 5,50 och slogs ut redan i kvalet. Lightfoot har tidigare hoppat så högt som 6,07.

– Det här är inte en bra plats för yngre. Pratar du med atleterna här har alla sina egna problem. Varför gråter man där ute när man inte tar en plats? Är det verkligen så hjärtskärande? Ja det är det, för det är uppbyggt så här.

– Varför har vi ett system där om du plötsligt inte är topp tre så blir du krossad till spillror. Jag hatar det. Jag vill bygga en sport som är annorlunda, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet