Sanna Kallur är tillbaka i landslaget. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sanna Kallur tillbaka i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Tävlingscomebacken förra helgen gick bra, nu är Susanna Kallur även tillbaka i svenska landslaget. Kallur, 35 nästa vecka, är uttagen till 60 meter vid Nordenkampen i Växjö på lördag. –Det är lite läskigt naturligtvis, säger hon.

– Jag är fantastiskt glad över att vara tillbaka i landslaget igen, det var sex år sedan sist, säger Kallur till SVT.

– Hela veckan har jag gått och väntat på ett bakslag, men jag har inte känt någonting. Det är lite läskigt naturligtvis, mina tidigare comeback-försök har bara fungerat i en tävling.

Förbundskapten Karin Torneklint är lika glad hon och försiktigt optimistisk:

– Det har gått jättebra efter förra tävlingen och Sanna är väldigt sugen. Det skall bli jättekul att ha med henne i laget igen, säger Torneklint.

”Festligt att springa snabbare”

För Kallur innebär det de första uppdraget i den blågula landslagsdressen för Kallur sedan lag-EM 2010.

– Det skulle vara festligt att springa snabbare än 7,42 som jag gjorde förra helgen. Jag tror jag ska sikta på det, säger Kallur.

Hela truppen till helgens landskamp där Sverige, Norge, Finland och ett kombinationslag för Danmark/Island möts presenteras senare under måndagen. Alla lag har två platser per gren.

SVT sänder Nordenkampen 13.55 på lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.