Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Säsongsbästa av Daniel Ståhl i Norrköping. Foto: Bildbyrån

Säsongsbästa av Daniel Ståhl – vann i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl kastade 69.01 under torsdagen.

Det är säsongsbästa och det fjärde längsta kastet i världen i år.

– Jag är rätt nöjd faktiskt, säger han till SVT Sport.

Under torsdagen hölls en diskusgala i Norrköping, där både Simon Pettersson och Daniel Ståhl ställde upp. Förhållandena var bra och det var en tydlig motvind, vilket är fördelaktigt i diskus.

I fjärde omgången kastade Ståhl 69.01, vilket är säsongsbästa för honom. Han har emellertid bara gjort två framträdanden den här säsongen. Med det kastet vann Ståhl tävlingen och kastet är också det fjärde längsta i världen i år.

– Jag är rätt nöjd faktiskt, jag känner mig på g och det är en otroligt rolig eftermiddag här i Norrköping, säger Ståhl till SVT Sport.

Har sänkt förväntningarna: ”Målet är att ta sig till final”

Tvåa i tävlingen blev den 23-årige Martynas Alekna från Litauen som satte personbästa. Han är son till Virgilijus Alekna som har kastat näst längst i världen genom tiderna och storebror till Mykolas Alekna som kastat över 71 meter i år.

Simon Pettersson slutade fyra, det längsta kastet mätte 63.27 meter.

Nästa tävling för Ståhl är Diamond League i Rabat den 28 maj, han berättar att han nu sänkt förväntningarna på sig själv.

– Jag är världsmästare och olympisk mästare, och målet nu är att ta sig till varje final och försöka kasta så långt som möjligt, säger han.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Resultat Tjalves diskusgala

1. Daniel Ståhl, Spårvägen, 69.01 (SB).

2. Martynas Alekna, Litauen, 64.00 (PB).

3. Gudni Valur Gudnason, Island, 63.56

4. Simon Pettersson, Hässelby, 63.27

5. Jussi Kiviniemi, Södertälje, 50.06 (SB).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.