Armand Duplantis och prins Daniel under Victoriagolfen. Foto: TT Nyhetsbyrå

Här spelar ”Mondo” golf med prins Daniel

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen gästade världsrekordinnehavaren i stavhopp, Armand ”Mondo” Duplantis Victoriagolfen och spelade tillsammans med prins Daniel på Öland. Här nedan kan ni se världsstjärnan i en annan utstyrsel än den vi är vana vid.

Svenske stavshoppsstjärnan Armand ”Mondo” Duplantis är på plats på Öland för att ta emot Victoriastipendiet, som han tilldelats för sina dubba världsrekord tidigare i år – då passade han på att gästa ingen mindre än prins Daniel på golfbanan i Ekerum på Öland.

Foto: TT Nyhetsbyrå

Prins Daniel, som har ett stort intresse för golf, bjöd in ”Mondo” till ”Victoriagolfen” -  något som arrangeras varje år i samband med Kronprinsessans Victoria födelsedag 14 juli. 

Prins Daniel kör en drive under Victoriagolfen. Foto: TT Nyhetsbyrå

Victoriakonserten kommer i vanlig ordning att sändas i morgon på SVT1 klockan 21, men på grund av coronapandemin är bara ett fåtal gäster inbjudna.

Prins Daniel kollar lutningen inför puttning. Foto: TT Nyhetsbyrå

Duplantis berättar för Ölandsbladet om känslorna under golftävlingen:

– Jag är inte så nervös som jag trodde jag skulle vara. I går kväll tänkte jag ”oh, shit!”...Jag är inget proffs, men jag är tillräckligt bra för att inte göra bort mig själv. Haha. Men lite nervös är jag. Vanligtvis gör jag inte saker framför folk, förutom att hoppa stavhopp då, säger Duplantis.

Koncentrationen på topp! Foto: TT Nyhetsbyrå

Duplantis fortsätter sedan:

– Där har jag ett stort självförtroende. När jag står på ansatsbanan och alla tittar på mig är jag bekväm. Men det här är inte riktigt mitt element. Jag är inte helt bekväm på golfbanan. Jag har bara spelat ett par månader och så kastar de in mig i elden och låter mig spela med prinsen. Det är lite nervkittlande.

Armand Duplantis under Victoriagolften. Foto: TT Nyhetsbyrå

Prins Daniel är en sann golfälskare och precis som Duplantis en tävlingsmänniska.

– Kom hit att vi är här för att vinna, säger prins Daniel vid en av Duplantis puttningar, enligt Ölandsbladet.

Klipp: Vädret satte stopp för Duplantis (8 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.