Sifan Hassan tog EM-guld i terräng

Uppdaterad
Publicerad

Sifan Hassan tog hem guldet i terräng-EM i franska Hyéres. Nederländskan vann på tiden 25.47 och var åtta sekunder före tvåan Kate Avery från Storbritannien.

Den 22-åriga löperskan har vunnit EM-guld och VM-brons på 1 500 meter. I dag knep hon ytterligare en medalj när hon vann EM-guldet i terränglöpning i franska Hyéres,

Sifan Hassan kom i mål på tiden 25.47 och var åtta sekunder före silvermedaljören från i fjol Kate Avery från Storbritannien som fick nöja sig med ännu ett silver.

Norskan Karoline Bjerkeil Grövdal tog hem bronset, hennes första seniormedalj i terräng.

Inget svenskt deltagande

Sverige skickade ingen damsenior till EM. Den svenska medeldistansstjärnan Meraf Bahta, som tog brons i terräng-EM i Bulgarien i fjol, hade planer på att springa, men hennes comeback efter fotskadan dröjer.

Isabellah Andersson fokuserar på marathon i år och var aldrig aktuell. Det var inte heller Abeba Aregawi eller Charlotta Fougberg. Ingen av dem springer terräng den här säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.