Holm lyfter Skoog till nya höjder

Publicerad

Sedan höjdhopparen Sofie Skoog började träna med Stefan Holm har det gått spikrakt uppåt. För en dryg vecka sedan, på Nordenkampen, slog hon till med personbästa, 1.94. Nu är målsättningen guld på inne-SM i helgen – och biljetter till EM och OS i sommar.

Sofie Skoog fick sitt genombrott när hon i sista stund kvalade in till VM i Peking i somras. Sedan dess har utvecklingskurvan bara gått uppåt, med flera personliga rekord under vintern. En förklaring till framgångarna är Stefan Holm – hennes tränare sedan ett och ett halvt år tillbaka.

– Jag svarar väldigt bra på den träningen som han lägger upp, de övningar vi gör och hur vi utformar träningspassen. Vi verkar ha hittat någonting, säger Skoog till SVT.

OS är det stora målet

– Vi funkar väldigt bra tillsammans, jag tror att den träning som hon gör fungerar väldigt bra för henne som höjdhoppare också, säger Stefan Holm.

Sommarens stora mål är OS i Rio i sommar – ett långsiktigt OS i Tokyo 2020.

– Jag vill slå mig själv flera gånger om och slå mina personliga rekord och klara sånt jag aldrig gjort förut. Det är verkligen den bästa känslan jag vet och det är den som gör att jag tränar så mycket som jag gör, säger Skoog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer