Skoog VM-genrepar på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

I kväll är det dags för Grand Prix-tävlingen i Karlstad. För höjdhopparen Sofie Skoog blir det extra speciellt. Tävlingen hålls på banan hon tränar på.

– Det är väldigt känslomässigt, men på ett positivt sätt. Det känns i hela kroppen att jag ska få tävla på den arenan som har jag tränat på, säger hon.

Flera av de svenska VM-hoppen genrepar i kväll på Karlstads GP. Tävlingen är en sista chans att slipa formen inför VM . Sofie Skoog är en av de som genrepar och hon är, tillsammans med Erika Kinsey, favorit till att ta hem segern.

– Jag vill få en väldigt bra känsla in till VM de små teknikdelarna vill jag ska känna att de sitter för då har jag bästa inför VM

Vad för detaljer är det?

Detaljerna är att sätta fötterna rätt, det låter kanske töntigt, men det gäller att sätta dem rätt så man inte hamnar för nära ribban och kan trycka på i en bra fart så man ger sig själv bästa möjligheterna, säger Skoog.

VM i London blir Sofie Skoogs andra världsmästerskap.

– Jag har lite mer press inför den här gången när jag gjort det innan. Men jag trivs väldigt bra med pressen och det ska bli kul, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.