Sofie Skoog om det överraskande VM-beskedet

Uppdaterad
Publicerad

Egentligen var inne-säsongen över för Sofie Skoog och hon förberedde sig som bäst för en ny tung träningsperiod, när beskedet om inbjudan till inne-VM i friidrott kom. Så sent som i tisdags.

– Jag blev ju jätteglad. Först var det bara eufori, sen kom tankarna ”Vill jag? Går det?”. Men jag hade inte börjat grundträna ännu, så Stefan har lagt om och filat på programmet, säger Sofie Skoog till SVT Sport.

Hänger med Holm

Stefan Holm, har varit Sofie Skoogs tränare i ett och ett halvt år. De har nått framgångar under den tiden. Skoog VM-debuterade i Peking i augusti, och hon satte nytt personligt rekord (igen) för en månad sen. Hon tog 1.94 som bara femte svenska kvinna hittills och klarade då kvalgränsen till OS. En gräns som har sänkts till 1.93 sen dess.

”Vill ha revansch”

Sofie Skoog missade VM-finalen i somras med minsta möjliga marginal. Här i Portland är de bara 12 hoppare som hoppar final direkt.

– Det var väldigt kul i Peking och jag var nöjd, jag var ju första hoppare utanför finalen. Men jag känner ändå att jag vill ha revansch. Så det blir jättekul att få göra en VM-final. Jag är sugen på mer. Jag är hungrig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer