Sofie Skoogs fina form håller i sig Foto: Bildbyrån

Sofie Skoog tackar Stefan Holm för personbästa

Uppdaterad
Publicerad

Höjdhopperskan Sofie Skoog visar fortsatt fin form. Idag tog hon nytt personbästa inomhus då hon klarade 1.91, vilket räckte till en andraplats i tävlingen i Slovakien. Framgångarna tackar hon höjdhoppsikonen Stefan Holm för.

Två svenskor deltog i  den klassiska höjdgalan slovakiska Banská Bystrica.Startfältet var spännade med bland andra litauiskan Airine Palsyte, som ligger etta på världsbästalistan i år med sina 1.97.

Svenska mästarinnan Sofie Skoog har putsat sitt personliga rekord med 1 centimeter de senaste två tävlingarna, en trend som höll i sig även ikväll.

25-åringen tog nytt personligt rekord inomhus då hon klarade 1.91 i sitt första försök.  Det innebar en andra plats bakom Doreen Amata och att hon kom före bland andra vinterns världsetta Airine Palsyte.

– Jag blev superglad!  Jag skrek så högt så jag skrämde publiken tror jag, säger Sofie Skoog till SVT Sport, skrattar och fortsätter:

– Man blir nyfiken när det går så här bra. Personligt rekord på varenda tävling som man gjort hillis i år är det inte många som gör. Ska bli intressant att se vad resten av inomhus och sen uthomhussäsongen har att bjuda på.

Tackar Stefan Holm

Sofie Skoog har haft Stefan Holm som tränare i drygt ett och ett halvt år. Sen dess har de personliga rekorden haglat och Skoog tog sitt första SM-guld. En stor anledning till framgångarna är samarbetet med OS-hjälten.

– Det funkar hur bra som helst, han är en fantastisk person och tränare och vi har jättekul tillsammans. Jag har haft sju tävlingar över 1.89 det senaste halvåret,  det är mycket mer stabilt än det har varit förut.

Bit kvar till OS

Stefan Holms adepts utomhusrekord är 1.92, från när hon vann SM-finalen i somras. OS-kvalgränsen är satt till 1.94 och Inomhus-VM:s till 1.97 vilket än så länge endast Airine Palsyte klarat i vinter. Men med det nya formen hoppas Skoog på nya höjder.

– Jag tycker gränsen till OS är inom räckhåll. Jag vill fortsätta slå mina personliga rekord och då är de centimetrarna väldigt nära.

För Ebba Jungmark som gjorde säsongsdebut gick det inget vidare då hon rev ut sig på 1.75.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.