Ståhl vinnare i Karlstad – till slut

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl vann Karlstads GP med flera meter. Men det var först i det sjätte försöket som han fick till vinnarkastet. ”Jag fick till ett kast i alla fall”, säger han till SVT Sport.

Det var inget större deltagarantal i diskus för herrarna på Tingvalla IP när Grand Prix-tävlingen i Karlstad avgjordes under onsdagkvällen. Av de fyra deltagarna, däribland OS-klara Axel Härstedt och Daniel Ståhl, var det den sistnämnda som till slut drog det längsta strået av kvartetten.

”Träna teknik fram till OS”

Genom att ha kastat 64,24 meter i sjätte och sista kastet blev det en segermarginal på drygt 2,5 meter till tvåan Simon Pettersson.

– Jag fick till ett kast i alla fall. Men det är inte bra, det är ostabilt med fem kast liksom. Jag siktade på att göra 65 meter de tre första kasten, men det gjorde jag inte. Så nu är målet att träna teknik fram till OS, säger han till SVT Sport.

– Jag är ändå nöjd, jag vann här i Karlstad, härlig dag och fin kväll här.

Amb gjorde precis som Ståhl

För spjutkastaren Kim Amb såg det länge ut att bli en tredjeplats i tävlingen. Men i det sjätte och sista kastet gjorde han precis som Ståhl och slog till med kvällens bästa som innebar seger. Amb noterades för 79,42 meter.

– Det satt långt inne, fasen vad segstartad man kan vara ibland alltså, säger han till SVT Sport.

– Egentligen kommer jag lite fel i ansatsen. Men när grabbarna ladda på där i sista fick jag lite mer adrenalinpåslag. Jag höll ner spetsen lite, och då lyfte den ganska bra, så det var kul, säger Amb till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.