Ståhl: ”Vore häftigt att ta titeln”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon fredag inleder Daniel Ståhl en intensiv tävlingshelg med Diamond League-final i Bryssel och Finnkampen på söndag.

– Formen är som den var på VM, säger Ståhl till SVT sport.

– Det är fullt fokus på vinst i båda tävlingarna. Jag ska göra mitt bästa på tävlingen i morgon och sedan ska det bli kul och komma hem och tävla på hemmaplan på söndag.

– Formen är som den var på VM, säger Ståhl till SVT sport.

Kandidat till Diamond League-titeln

VM-silvermedaljören som har haft den bästa säsongen i karriären är en stark kandidat till att ta hem Diamond League-titeln.

– Det vore stort, det vore kul. Ingen kastare har gjort det innan så det vore jäkligt häftigt, säger Daniel Ståhl till SVT Sport.

– I Bryssel är det bra åskådare och mycket folk på en stor arena med bra tryck så det blir underbart att gå in dit igen.

De här får Ståhl möta i finalen

Världsmästaren Andrius Gudzius, Litauen, belgiska hemmahoppet Philip Milanov, Fedrick Dacres, Jamaica, Piotr Malachowski och Robert Urbanek, Polen, Robert och Christoph Harting, Tyskland. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.