Erika Kinsey gör en nysatsning. Foto: TT Nyhetsbyrån

Stora förändringar när Kinsey nysatsar

Publicerad

Erika Kinsey letar rätt efter besvikelsen från fjolårssäsongen. Och genomgår därför stora omställningar med en ny stad och ny tränare – med siktet inställt på VM i London, berättar hon för Östersunds-Posten.

OS i Rio var en stor besvikelse för Kinsey som stannade redan i kvalet. 28-åringens framtid var osäker, när hon på SM bara dagar senare avbröt säsongen.

– Efter säsongen var jag rejält besviken och visste inte riktigt vad jag ville. Men efter ett tag kändes det naturligt att börja träna igen, säger Kinsey till Östersunds-Posten.

Läs mer: Kinseys attack mot media

Hon aktar sig dock för att sätta för stora, eller långsiktiga mål med den nya satsningen.

– Jag vill inte säga redan nu att jag siktar på Tokyo 2020, även om det finns i tankarna. VM i London i augusti är det stora som jag ser närmast, säger Kinsey.

”Nya influenser och nya grepp”

Höjdhopparen tar avstamp i Akron, några mil från Cleveland. Ny stad, med en ny tränare som ska ta henne till högre höjder.

– Han är en väldigt duktig höjdhoppstränare. Daniel (Kinsey, make) hjälper också till fortfarande, men genom ”Tomek” får jag in lite nya influenser och nya grepp som känns bra, säger hon om nye, polske tränaren Tomasz ”Tomek” Smialek.

– Jag kommer troligen göra tre inomhustävlingar och får se lite hur det känns där, om jag även kör inne-EM. I år vill jag främst se till att ha en bra uppbyggnad och inte stressa in i säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer