Personbästa av Montler: ”Fantastisk känsla”

Uppdaterad
Publicerad

Thobias Montler hoppade personbästa 8,23 i andra omgången i Diamond League-tävlingen på Stockholms Stadion. Det räckte till tredje plats i den tuffa konkurrensen.

Hoppet på 8,23 var en centimeter över personbästat. Tidigare den här säsongen har Montler hoppat 8,13.

– Fantastisk känsla även om det var lite problem med vinden, men det är så det är. Formen går stadigt uppåt, jag är där jag vill befinna mig och jag känner att det finns långa hopp. Jag vågar utmana plankan. Det kanske blir en tävling till innan OS, annars är det bara fullt fokus mot OS, säger Montler till SVT Sport.

Montler hade godkända +1,4 meter/sekund i ryggen i sitt hopp som kom i andra omgången i den 28-gradiga värmen inför väl besatta läktare i den gamla stadionborgen. 5000 var på plats.

”Skönt att det börjar stämma”

I första omgången hoppade Montler 8,20 med hela plankan tillgodo. I 8,23-hoppet var han långt fram på plankan.

– Man har saknat det där drivet in mot plankan. Skönt att det börjar stämma nu, säger SVT Sports expert Kajsa Bergqvist, tillika blivande förbundskapten för Sverige.

I sista omgången hade Montler ett långt hopp men övertrampet var på fyra centimeter.

Världsmästaren från Doha 2019, Tajay Gayle, vann på ett mäktigt sistahopp på 8,55, dock i något för stark medvind, +2,3 meter/sekund. Tvåa blev Juan Miguel Echevarria som hoppade 8,29.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.