Foto: Bildbyrån

Succépremiär för Sagnia – slog till med nytt personligt rekord

Uppdaterad
Publicerad

Den skadedrabbade Khaddi Sagnia hade inte tävlat utomhus sedan 2018.

Ikväll var hon tillbaka och slog till med ett jättehopp, 6,81 meter, vilket är nytt personligt rekord.

– Det var en chock, äntligen lossnade det. Det har tagit många år men gäller att aldrig ge sig, säger hon till SVT Sport.

En mindre tävling i höjdhopp och stavhopp hade anordnats på Khaddi Sagnias hemmaplan i Mölndal. Då frågade Sagnias träningsgrupp om de kunde vara med och annordna en längdtävling – vilket slutade i succé för 26-åringen.

– Det som jag nästan blev gladast över var när jag öppnade med 6,72. Det var oväntat och efter det kände jag att detta är ett bra tillfälle att få till ännu bättre hopp.

”Kände att godkänt skulle vara över 6,50”

Efter ett par övertramp flög hon nästan en decimeter längre och landade på 6,81 meter. Således förbättrade hon sitt personliga rekord från 2015.

– Jag kände inte direkt att jag fick till något jättehopp. Men jag fick med mig farten in mot plankan, vilket jag brukar ha svårt med ibland. Innan tävlingen kände jag att godkänt skulle vara att hoppa över 6,50.

Efter hoppet väntade dock en stund av ovisshet, eftersom de var tvungna att mäta längden manuellt.

– Jag blev jätteglad. Det var en chock för mig, äntligen lossnade det.

Khaddi Sagnia har dragits med en korsbandsskada, som förstörde hela utomhussäsongen i fjol. Dessutom har coronapandemin skjutit upp starten av årets utomhussäsong.

– Det var tur att jag inte valde att hoppa över inomhussäsongen och fokusera helt på utomhussäsongen. För då skulle jag inte ha tävlat sedan 2018.

Inomhus har Sagnia hoppat  6,92 meter, vilket är svenskt inomhusrekord. Det svenska rekordet ligger på 6,99, hoppat av Erica Johansson.

KLIPP: Hoppade långt redan i comebacken (18 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.