Här ska friidrotts-VM avgöras, på Khalifa-stadion i Doha. Foto: Bildbyrån

Publiken väljer bort friidrotts-VM i Qatar

Uppdaterad
Publicerad

Friidrotts-VM i Doha kommer inte gå till historien som ett publikrekord. Khalifa-stadion som är värdarena har plats för 48 000 åskådare, men enligt uppgifter till Aftonbladet räknar arrangören inte med mer än 7000-8000 åskådare per dag.

Världsmästerskapet i Qatar inleds 27 september och pågår i tio dagar. Nu pekar siffror på att det kommer avgöras för delvis tomma läktare.

Enligt Aftonbladet som pratat med erfarna friidrottsmanagern Daniel Wessfeldt räknar arrangören inte mer än 7000-8000 åskådare i snitt per dag, trots att arenan slukar 48 000 människor.

Friidrotts-VM

– Den 29 augusti var 22 000 biljetter sålda totalt, säger Daniel Wessfeldt till tidningen.

Siffran går att jämföra med VM i London, där 660 000 biljetter var sålda en vecka innan mästerskapet. Om trenden fortsätter finns enligt Wessfeldt planer på att stänga övre etaget på Khalifa-stadion för att koncentrera publiken till ett mindre antal läktarsektioner.

Viktigt att betona är dock att det ännu är nästan tre veckor kvar till VM i Doha. Det finns med andra ord fortfarande tid för publiksiffran att förbättras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet