Svenskt brons i längdhopp på para-VM

Synskadade Viktoria Karlsson säkrade Sveriges tredje medalj på Para-VM i friidrott i Doha. Karlsson tog brons i längdhopp i klassen T11 med ett hopp på 4,44 m.

– Jag är jätteglad för medaljen. De andra hoppade riktigt bra i dag och jag presterade inte på topp, men på det hela taget är jag nöjd, säger hon till paralympic.org.

Silvana Costa de Oliveira, Brasilien, vann på 5,04 (nytt mästerskapsrekord) och hennes landsmaninna Lorena Salvatina tog silver på 4,75 – ett nytt personbästa.

Andra medaljen i längdhopp

Sveriges tidigare medaljer i mästerskapet togs av rullstolsåkaren Gunilla Wallengren, silver på 1500 m, och synskadade Per Jonsson som tog guld i längdhopp.

Med silvret i söndags säkrade Wallengren Sveriges första kvotplats till Rio på damsidan. Hon ställde upp i klassen T54 och noterade fina tiden 3.41,89.

­– Jag är så himla nöjd! Så grymt skönt att få visa dem som tvivlat på min förmåga att jag verkligen är att räkna med när det gäller, sa en nöjd Gunilla Wallengren efter loppet enligt parasportförbundet.

Per Jonsson vann klassen T13 med ett hopp på 7,15 meter i tredje omgången.