SVT:s expert Kajsa Bergqvist är besviken över uppgifterna om förra konkurrenten. Foto: Bildbyrån

SVT:s expert: ”Som en bomb”

Uppdaterad
Publicerad

Rysk nyhetsbyrå uppger att Anna Tjitjerova var dopad när hon tog OS-brons 2008. SVT Sports expert Kajsa Bergqvist tävlade samtidigt som den ryska stjärnan. ”För mig personligen är det lite av en bomb”, säger Kajsa Bergqvist.

Anna Tjitjerova och Kajsa Bergqvist tävlade mot varandra under många år. När Bergqvist vann guld vid inomhus-VM i Birmingham 2003 knep ryskan bronset.

– Man blir väldigt besviken och ledsen. För mig personligen är det lite av en bomb, jag uppfattade henne som en bra person som jag ville tro väl om. Jag trodde inte att hon var en av dem som dopade sig men jag hade fel där, säger SVT Sports expert Kajsa Bergqvist.

Det är den ryska nyhetsbyrån Tass som uppger att Tjitjerovas tränare, Jevgenij Zagorulko, bekräftat att hon var dopad under OS 2008 i Peking.

– Förvånad blir man ju tyvärr inte, och det är ju ett problem i sig. Det är väldigt dåligt för friidrotten och alla som håller på, det är skit, säger Bergqvist.

Ryssland är portade från internationellt tävlande och riskerar att missa sommarens OS i Rio på grund av den senaste tidens dopningsskandaler. IAAF tar definitivt beslut 17 juni.

– Det här försämrar ju Rysslands chanser att få vara med vid OS, säger Bergqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer