Foto: BILDBYRÅN

Tidigare världsmästare dopningsavstängd

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare världsmästaren på 1 500 meter Elijah Manangoi har temporärt stängts av under torsdagen. Detta efter att han uteblivit på ett dopningstest.

Kenyanen Elijah Manangoi, som vann världsmästartiteln på distansen 1 500 meter år 2017, är den senaste i raden av stjärnor under utredning. Detta efter att han varit otillgänglig för ett dopningsprov.

Tidigare har även Christian Coleman, som vann på 100 meter förra året och Salwa Eid Naser som tävlar för Bahrain, blivit avstängda medan de varit under utredning.

Förutom guldet som Manangoi tog i London 2017, så har han även vunnit silver i Beijing två år tidigare. Han har även vunnit ett flertal Diamond League-tävlingar.

Han stängs av tills vidare av antidopningsorganisationen Athletics Integrity Unit (AIU) och riskerar nu flera års avstängning.

MER FRIIDROTT: Här springer amerikanen på världsårsbästa – i fel gren (21 juli 2020):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.