Susanna Kallur och Karin Torneklint. Foto: TT Nyhetsbyrån

Torneklint om Kallurs OS-jakt: ”Galet svår uppgift”

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Karin Torneklint gläder sig över Susanna Kallurs comeback på 100 meter häck. Men jakten på en OS-biljett blir svår, menar hon. ”Det är en väldigt tuff uppgift”, säger Torneklint till SVT Sport.

SVT Sport kunde under onsdagen avslöja att Susanna Kallur gör tävlingscomeback på 100 meter häck på Diamond League-galan den 16 juni – sex år efter den senaste tävlingen på distansen.

Förbundskapten Karin Torneklint visste att en comeback var på gång och är glad över beskedet.

– Jag har haft kontakt med henne hela tiden och det har varit på tal ett tag. Det är otroligt roligt att hon gör comeback, otroligt spännande, säger Torneklint till SVT Sport.

”Kommer vara nervösa båda två”

Torneklint har tidigare varit Susanna Kallurs tränare, och det är med dubbla känslor hon kommer att titta på tävlingen på Stockholms Stadion.

– Jag tror vi kommer vara ganska nervösa både hon och jag. Det är en vansinnigt tuff utmaning att göra comeback i Diamond League, och hon har inte sprungit på länge.

”Uppgiften är galet svår”

Kallur har tidigare berättat att hennes stora mål i år är OS i Rio de Janeiro. Ska hon ha en chans att ta sig dit måste hon först och främst klara SOK:s kvalgräns som är satt till 12.80. Karin Torneklint menar att Kallur har en stor utmaning framför sig om hon ska lyckas kvalificera sig för OS.

– Det är en väldigt tuff uppgift att klippa den tiden i första loppet. För det första vet vi inte hur vädret kommer att vara, om det blåser med eller mot. De yttre omständigheterna påverkar.

Vad tror du om hennes chanser att klara OS-kvalgränsen?

– Det är klart uppgiften är galet svår. Det är en jättetuff gräns så bara hon själv kan svara på hur troligt det är. Jag har inte varit med på träning och sett hur fort det gått. Men rapporterna från USA har varit väldigt positiva. Hon har chansen men det är en väldigt tuff uppgift.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.